понеділок, 16 листопада 2020 р.

Заняття з дітьми "Мій супермаркет мрій"

                Похід у супермаркет. Створи супермаркет мрій!

Самостійний похід дитини до магазину — це ще одна сходинка до дорослого життя. Тема  нашого розвивального  заняття була  "Похід в супермаркет. Створи супермаркет мрій ". Майже самостійно чи поряд з Вами ,  придбавши хоча б буханку хліба, Ваш син чи донька подорослішають на очах, стануть впевненішими у собі й матимуть гарний настрій. Як це зробити?



    Разом з дітками, ми навчались  готуватись до певних самостійних дій в супермаркеті, правила розташування товару у відділах.  Звертали увагу дітей на асортимент товарів для того, щоб  діти  краще розуміли, які товари необхідні, які бажані. Пробували  складати уявний список покупок. Це ще й певне тренування пам’яті на запамятовання декількох позицій товару. 

Разом розібратись у  відмінності супермаркету від звичайного магазину. Обговорювали , що таке супермаркет, як розташовано там товар, як користуватися візочком, як розраховуватися на касі за вибрані покупки.

Також ми вчилися  контактувати з людьми разом . Дитина повинна вміти розмовляти з продавцями, спочатку вітатися, ставити запитання, дякувати та бажати гарного дня.

Добавьте подпись

 Навчали  дитину ухвалювати рішення.  Дитину потрібно попередити про якісь непорозуміння. Діти висували свої версії, наприклад  що робити, якщо,  закритий магазин? І наголошували про те, що батьки з  розумінням ставитимуться до всіх перших промахів сина чи доньки. 

 

Ось такий ми разом зробили  супер маркет дитячих мрій