четвер, 26 листопада 2020 р.

ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ

 

ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ

 

Згадайте нас - бо ми колись жили.
Зроніть сльозу – і хай не згасне свічка!
Ми в цій землі житами проросли,
Щоб голоду не знали люди вічно…

       

Напередодні 87-ої річниці Голодомору 1932-1933 років в Україні з метою гідного вшанування пам’яті жертв голодомору, донесення до дітей масштабів жорстокості, з якою винищували український народ, виховання особистої стурбованості кожного за події тих років у Вертіївському дошкільному навчальному закладі «Колосок»  пройшли заходи у рамках Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті».

     Вихователями дошкільних груп була підготовлена та висвітлена на сайті закладу інформація з тем: «Як розповісти дітям про Голодомор, не порушуючи їх психіку», «День пам’яті жертв Геноциду та Голодомору», вірші про хліб, мультфільм  «Голодний дух».  Запропоновано батькам виготовити разом з дітьми паперові квіти незабудки, які є символом пам’яті жертв голодоморів.

28 листопада – День пам’яті жертв голодоморів. У цей день у закладі освіти буде приспущено прапор та вшановано пам’ять загиблих від голоду земляків хвилиною мовчання.

Традиційно о 16:00 ми запалимо свічки у вікнах своїх будинків. Цей вогник символізуватиме нашу скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів. Це – знак нашої пам’яті, святий вогник, який зігріє душі загиблих, світло очищення задля нашого майбутнього.

Пам’ять про Голодомор має бути вічною, як реквієм, як пересторога всім людям на Землі.