четвер, 22 квітня 2021 р.

День Землі в середній групі "Веселка"

 

22 квітня – Всесвітній День Землі, свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсів, якими наділила нас природа.

Цей день – нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для розв’язання екологічних проблем.

 Вихователь середньої групи «Веселка», Журавська А.В., до Всесвітнього дня Землі, організувала цікавий екологічний квест під назвою «Дорогою мандруємо, планету ми врятуємо», під час якого ознайомила  дошкільнят з ситуаціями забруднення оточуючого природного середовища, правилами поведінки у природі, провела дидактичні ігри «Екологічні заборони в природі», «Еклогічні катастрофи." Хто винен?». Відгадували загадки, дивились пізнавальне відео «Бережіть природу люди», та презентацію «Будь природі другом», за допомогою мнемотехніки вивчили вірш «Ти наша домівка планета Земля». Малята з великим задоволенням відповідали на запитання за змістом переглянутих презентацій та спільно обговорювали проблемні ситуації, пов’язані з забрудненням природного середовища, вивчали правила поведінки у природі.