четвер, 1 квітня 2021 р.

 


Всеукраїнський День птахів

         Напевно немає такої людини, котра б не захоплювалася приємними мелодійними голосами – пташиним співом: тьохканням соловейка, щебетом сойки, скрекотанням сороки, цвіріньканням горобців. Усе це царство птахів, яке асоціюється із зеленню лісу, запахом хвої і дубів.

         Надворі другий місяць весни – теплий квітень, а, отже, час прильоту до нас пташок із теплих країв. Саме 1 квітня міжнародний соціум відзначає День зустрічі птахів, до його святкування долучилися й вихованці Вертіївського дошкільного навчального закладу «Колосок». 

З вихованцями було організовано низку цікавих заходів присвячених зустрічі з пернатими.

Наймолодші вихованці групи раннього віку «Зернятко» з вихователем Світланою Бесараб переглянули відеоролик «Голоси пташок», провели бесіду «Птахи прилетіли», під час прогулянки спостерігали за пташками.

В молодшій групі «Пізнайки» вихователь Олена Салата провела пізнавальну бесіду «Пташиний дивосвіт». Вихованці дізналися про найвідоміших видів птахів нашого краю, із задоволенням розглянули картки з зображенням птахів.

Вихованці середньої групи «Веселка» з вихователем Анастасією  Журавською  вивчали пташок за допомогою коректурної таблиці «Птахи», читали тематичні вірші та відгадували загадки, грали у рухливу гру «Птахи і казковий дощ», виготовили аплікацію «Пташки прилетіли додому» та дізналися про птахів, що мешкають у національному парку та які віднесені до Червоної книги України.

З метою формування екологічних навичок дітей у старшій групі «Калинка», вихователь Олена Передня зі своїми вихованцями, провела цікаву, пізнавальну екологічну діяльність. Розглянули ілюстрації птахів нашої місцевості, закріпили їх назви, розглянули колір оперення. Діти за задумом розмальовували силуети птахів восковими олівцями, вчилися правильно робити штрихи, розтирати їх папером.

Закріпили знання про птахів у грі «Зимуючі - перелітні»,  під час якої діти на швидкість показували роздаткові зображення птахів. Цікавою для дітей стала інформація про рідкісних птахів, яких занесено до Червоної книги України: балабан, беркут, сапсан, пугач, гриф чорний та інші. Діти впевнилися, що ці птахи потребують нашого захисту.

Пізнавальною стала екскурсія в природу, під час якої діти спостерігали за птахами, прислухалися до їх співу, милувалися звучанням їхніх голосів.

Вихованці старшої  групи «Дзвіночок» з вихователем  Іриною Назаренко провели бесіду про пташок нашої місцевості, виготовили  аплікацію «Павич», розфарбовували розмальовки «Пташки» та виконували завдання з прописами «Сова».

          Усі присутні стільки гарного та цікавого почули й побачили про птахів, збагатились знаннями та повагою до друзів наших менших!