вівторок, 27 квітня 2021 р.

Замітка до Дня Землі «Хай буде спільний мир у всьому світі»

 

Замітка до Дня Землі

«Хай буде спільний мир у всьому світі»

22 квітня 2021 року у Вертіївському дошкільному навчальному закладі «Колосок» відзначили Всесвітній День Землі – свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсів, якими наділила нас природа.

У цей день згадуємо про екологічні катастрофи, щоб кожна людина ще раз замислилася над тим, що вона може зробити для розв’язання екологічних проблем.

Вихователь групи раннього віку «Зернятко» Світлана Бесараб з метою виховання бережного ставлення до природи провела бесіду з вихованцями «Бережіть рослинки», спостереження за квітами на квітнику, танок «Мандрую по землі»  та консультацію для батьків «Всесвітній День Землі» через сторінку в мережі Facebook.

Вихователі середньої групи «Веселка» Анастасія Журавська, Наталія Залозна та асистент вихователя Юлія Топчій організували екологічний квест «Дорогою мандруємо, планету ми врятуємо», ознайомили  дошкільнят із ситуаціями забруднення оточуючого природного середовища, правилами поведінки у природі, провели дидактичні ігри «Екологічні заборони в природі», «Екологічні заборони. Хто винен?», конкурс загадок, подивилися пізнавальне відео «Бережіть природу, люди!» та презентацію «Будь природі другом», за допомогою мнемотехніки вивчили вірш «Ти – наша домівка, плането Земля». Діти з великим задоволенням відповідали на запитання за змістом переглянутих презентацій та спільно обговорювали проблемні ситуації, пов’язані з забрудненням природного середовища, вивчали правила поведінки у природі.

Вихователі старшої групи «Калинка» Олена Передня та Валентина Салівон разом з вихованцями провели екологічні заходи. Вихованці вчилися складати в контейнери макулатуру, садити гілочки верби, пророщені у воді, спостерігали та порівнювали хвою сосни та ялини. Діти із задоволенням вчилися робити певні висновки.визначили важливе значення такої екологічної діяльності для збереження природи Землі.

Вихователі старшої групи «Дзвіночок» Марина Година, Ірина Назаренко з дітьми переглянули відео, щоб вчитися піклуватися про нашу планету і берегти її. Закріпили свої знання, сортуючи сміття у спеціальні контейнери, повторили правила поведінки в лісі, основні екологічні знаки та заборони. Вихованці прослухали літературні твори «Сучасні казки про сміття» та виготовили яскраві емблеми «Захистимо нашу планету».

Підсумком дня для вихованців закладу дошкільної освіти стала здача зібраних власноруч паперових, пластикових відходів до ПП «Куриленко». Вирішили за вилучені кошти придбати ще один контейнер для сортування сміття, адже поділ  побутових відходів в закладі дошкільної освіти – спільна діяльність педагогів, батьків та дітей, яка дає можливість допомогти формуванню у дітей обдуманого, правильного відношення до навколишнього середовища, викликає бажання самостійно сортувати сміття та захищати довкілля.

Нехай в дитячих серцях  звучить Дзвін Миру, символ спокою, мирного життя та дружби, в ім’я збереження миру й культури життя на Землі.