понеділок, 28 грудня 2020 р.

Майбутнє без сміття

 

Майбутнє без сміття

         Мета екологічного проекту «Майбутнє без сміття» у Вертіївському дошкільному навчальному закладі «Колосок» Вертіївської сільської ради Ніжинського району Чернігівської області – створення умов для формування у дітей дошкільного віку готовності самостійно вивчати навколишній світ; забезпечення цілісного сприймання оточуючої дійсності, уміння екологічно виважено взаємодіяти з довкіллям; розвиток дослідницьких  навичок, уміння робити висновки; формування позитивно-емоційне ставлення до навколишнього світу, виховання бережливого ставлення до всього, що нас оточує, прагнення зберегти природу для майбутніх поколінь.

Дотримання кількох простих правил із сортуванню сміття – наш внесок у забезпечення чистого довкілля. Дітям цікаво, весело, корисно, приємно займатися цією справою. Шкода, що в нашій громаді не всі замислюються, як правильно утилізувати сміття. Скільки ми викидаємо його кожен день! Ситуація в нашій країні і в світі вимагає від кожного з нас екологічної культури.  Роз’яснювальна робота серед дітей щодо екологічної ситуації в Україні, залучення до цього батьків сприятиме покращенню природного середовища. Слід усім пам’ятати про правильну утилізацію сміття, що може зашкодити іншим людям та природі.

Ми вчимо наших дітей сортувати сміття за видами матеріалів, а також розділяти його на придатне для повторного використання, для захоронення та небезпечне.  

На передодні новорічних свят  до закладу дошкільної освіти доставлені пластикові контейнери для сортування залишків паперових, пластикових та гальванічних елементів живлення за сприянням ТОВ «АГРОТЕХСОЮЗ»,  батьків вихованців та працівників закладу.

 Власник пункту прийому сміття у нашій громаді Петро Куриленко вніс пропозицію, щодо самостійного вивозу сміття. Вилучені кошти за сортоване сміття будуть використані на потреби закладу дошкільної освіти.                           

Від вихованців, працівників та адміністрації закладу висловлюємо щиру подяку за спонсорську допомогу та шлемо найщиріші вітання з наступаючими новорічними святами та Різдвом Христовим!

Бажаємо вам добра
Від Різдва і до Різдва,
Щоб здоров’ям, щастям в хаті
Ви були завжди багаті.
Спокій в домі, сонце ясне
Хай ніколи не погасне,
Хай у добрі проживає
Вся ваша родина.
Колядуйте, веселіться,
Бо весела днина.
Ми щиро бажаємо веселих вам свят,
Куті, пампушок, українських коляд.