середа, 17 лютого 2021 р.

Розвага до свята Стрітення "Весна наступає, зиму проганяє"

 


17 лютого 2021 року в ДНЗ «Колосок» відбулася розвага «Весна наступає, зиму проганяє». В цьому святі взяли участь діти старших груп «Калинка» та «Дзвіночок». Ведуча свята, Ірина Назаренко, ознайомила дітей із Стрітенням та традиціями святкування цього свята.

Діти старшої групи «Калинка» подарували присутнім гостям чарівну пісню «Красуня зима». Під звуки заметілі, хурделиці до залу завітала Зима разом з її помічниками – зимовими місяцями: Груднем, Січнем та Лютим. Зимові місяці подарували дошкільнятам чудові вірші про себе. Ведуча свята розповіла дітям, що в цей день вперше Весна зустрічається із Зимою. Люди по селах починають співати веснянки. Наші діти, підтримуючи традиції українського народу, заспівали пісню «Прилетіла Весняночка». На радісний дзвінкий спів завітала красуня Весна.

Дві пори року розпочали боротися та змагатися, хто буде володарювати над природою. Діти залюбки брали участь у різних цікавих змаганнях, які пропонували їм Зима та Весна. Відгадували загадки, каталися на «лижах», зривали «крижані» бурульки, були активними учасниками гри «Струмочки». Для наших гостей-чарівниць, дівчатка подарували танок «Проліски». А діти середньої групи «Веселка» заграли на музичних інструментах та заспівали пісню «Щебетала пташечка». Як не сердилась холодна Зима, але все ж таки передала ключ повноправній господині Весні. Попрощавшись із дітьми, пообіцяла їм зустрітися і розважитися через рік.

В кінці святкової розваги, діти повели кривий танок і пішли зустрічати жайворонків.