вівторок, 9 листопада 2021 р.

День української мови та писемності

 

У вівторок, 9 листопада 2021 року,  дошкільнята старшої групи «Дзвіночок», долучилися до відзначення Міжнародного Дня рідної мови. Цей день для дітей був насичений різноманітними навчальними і виховними заходами. У своїй роботі вихователі ставили за мету розкрити дітям усю красу української мови, її багатство.

Була проведена розвага – квест «Її величність українська мова», під час якої, діти величали рідну мову, називали яка вона, відгадували різні завдання, танцювали запальні таночки.

На початку було обране жюрі, яке виконувало свою почесну місію – оцінювало учасників квесту, та нагороджувало учасників медалями « Я люблю рідну мову»

Під час пізнавальної діяльності, вихователі ознайомили дошкільників зі зразками українського фольклору. Також ознайомили дітей з твором Зиновія Квіта «Казка про українську мову» та обговорили з дітьми пригоди чарівної дівчини — Української Мови, яка блукала світом.

Усі ці заходи допомагають дітям пізнавати свою рідну мову, сприяють появі у дітей бажання спілкуватися, збагачують знання малят про поетів, письменників, про їх твори, виховують любов до національних традицій, народної мудрості, до краси і гармонії рідного слова.

Незважаючи на осінній похмурий день, у садочку панує тепла і радісна атмосфера.

 Зі святом! Не будьмо байдужими, спілкуймося українською!

Вихователь                                                                      Наталія ЗАЛОЗНА