середа, 17 листопада 2021 р.

Замітка про проведений майстер-клас «Створення сучасного українського оберегу»

 


12.11.2021 року в закладі дошкільної освіти з педагогічними працівниками був проведений майстер-клас на тему: «Створення сучасного українського оберегу» для привітання наших спонсорів-аграріїв Вертіївської територіальної громади з професійним свято Днем сільського господарства, яке припадає на  третю неділю листопада.

Майстер-клас зі створення оберегу – це захоплююче явище, яке спрямоване на виховання любові до своєї Батьківщини, ознайомлення з історією походження українських оберегів, отримання навичок виготовлення стилізованих оберегів з підручних матеріалів.

Майстер-клас проходив з метою:  ознайомлення із значенням та походженням оберегу, зокрема віничка, поглиблення знань з історії традицій і культури українського народу; презентація прийомів та форм діяльності з виховання шанобливого ставлення до національних звичаїв і традицій, до предметів народного побуту, формування почуття патріотизму та усвідомлення своєї національної неповторності, самобутності. Алгоритм поетапного виконання практичної роботи представлений словесним описом та фото.

Результат роботи вийшов неперевершеним, під час майстер-класу панувала гарна атмосфера, всі учасники отримали  задоволення та навички виготовлення стилізованого оберегу з покидькових матеріалів

Давайте разом відроджувати обереги. Вони оберігатимуть наші домівки і донесуть культуру та звичай українців до наступних поколінь.