пʼятниця, 21 травня 2021 р.

Свято писемності та культури в середній групі "Веселка"

 

В Україні День слов’янської писемності й культури встановлено відповідно до Указу Президента України від 17 вересня 2004 року №1096/2004 і відзначається щорічно 24 травня.

Писемність є одним із найбільших досягнень в історії людства.  

Ось вже не одне століття в пору різноцвіття садів і переливу сонячних променів, природно і просто як весна, приходить світле свято – День слов’янської писемності та культури, коли вшановують святих рівноапостольних Кирила та Мефодія, слов’янських вчителів, які створили писемність.

Саме тому, вихователі середньої групи «Веселка», разом з працівниками Вертіївської сільської публічної бібліотеки, організували екскурсію для дошкільнят.

 Мета екскурсії полягала у розвитку інтересу до читання, бажання слухати, виховувати охайність до книги і надати перші поради, як користуватися бібліотекою у майбутньому, а найголовніше – викликати бажання стати активними читачами.

 Маленькі читачі, вперше завітали в чарівну оселю дитячої книги, яка не залишає жодну дитину байдужою. Тут їх зустріло розмаїття цікавих, яскравих книг, газет та журналів. Новенькими палітурками книги посміхнулися до малечі та повели їх у чарівний світ принцес та принців, фантастичних пригод та мандрів. Книг тут звісно не бракує – енциклопедії, казки, оповідання, довідники, хрестоматії. Ведуча заходу, Оксана Миколаївна Шарова, зазначила, що книга в житті людини має величезне значення, І хоча інформаційними лідерами для дітей є телевізори та комп’ютери, проте книга була і залишається головним джерелом інформації та базових знань. А якщо діти хочуть  дружити з книгою, необхідно обережно ставитися до неї, берегти її, і вона розповість багато цікавого.

Дошкільнята познайомилися з правилами користування бібліотекою та книгою. Також Оксана Миколаївна, провела для малечі екскурсію поличками бібліотечних надбань  Діти жваво цікавилися книгами та журналами, слухали розповіді бібліотекаря, відповідали на запитання, взяли участь в літературних іграх та переглянули мультфільм, розмальовували розмальовки

Виносимо щиру подяку директору бібліотеки, та всьому колективу за плідну співпрацю.

Наш спільний обов’язок не лише дбати про історико-культурну спадщину, а й забезпечувати розвиток сучасної креативної української культури.

       Підтримуємо імідж високоосвіченої української нації та плекаймо неоціненний скарб – нашу  мову. Адже лише любов до власної історії, примноження культурної спадщини свого народу є основами морального та духовного розвитку суспільства!