четвер, 20 травня 2021 р.

 

Замітка тиждень безпеки

У старшій групі «Калинка» проведений Тиждень безпеки життя дитини. Вихователі Валентина Салівон та Олена Передня  реалізували заходи згідно плану роботи на тиждень.

З дітьми була проведена бесіда «Знайомі та незнайомці» під час якої з’ясовували, хто такі знайомі та незнайомці.  Під час ігрової ситуації «Сам вдома» діти вчилися правильно поводити себе в різних ситуаціях з незнайомими людьми та тоді коли вони залишаються самі вдома.

Вихователь Валентина Салівон підготувала консультацію дітям і батькам «Безпека дитини в побуті». Вихователь Олена Передня вчила безпечній поведінці під час перебування дітей у лісі, в полі, знайомила дітей з жителями природного середовища, разом з’ясовували які з них небезпечні, як поводитися з ними. Підготувала інформацію дітям та батькам «Обережно, кліщі, повзучі».

Вихователь  Валентина Салівон проводила з дошкільнятами практичне відпрацювання «Як поводитися у надзвичайних ситуаціях».

Цікавим було читання та обговорення оповідання М.Богуславського «Ліки від застуди», з яким познайомила педагог Олена Передня вихованців групі.

Валентина Салівон організувала сюжетно – рольову гру «Лікарня» під час якої в ігровій формі діти розвивали вміння надавати медичну допомогу лялькам які захворіли коронавірусом.

На занятті з образотворчого мистецтва, разом з вихователем Оленою Передньою, діти закріплювали вміння малювати машину швидкої допомоги.

Під час театралізації казки «Нові пригоди казкових героїв», дошкільнята закріплювали набуті знання з БЖД  у різних незвичайних ситуаціях,  закріпили правила доцільної поведінки в побуті.