пʼятниця, 14 травня 2021 р.

 

Природничий квест «Джунглі кличуть»

В старших групах «Дзвіночок» та «Калинка» згідно програми «Впевнений старт» вихователями Іриною Назаренко та Валентиною Салівон  відповідно до соціо-ігрового проектування було проведено великий природничий ігровий квест «Джунглі кличуть».

Протягом першого дня діти отримали знання про джунглі, як особливий вид південного лісу та його мешканців, склали древо цілей, план походу. Вихованці ознайомилися з картою, де брали активну участь в пошуковій діяльності. Напередодні квесту вихователі разом з дітьми виготовили емблеми команд та наголівнички.

Вранці наступного дня діти «відправилися» у таємничий незвіданий світ джунглів у пошуках скарбів, об’єднавшись у дві команди. На допомогу до дошкільнят завітала баба Капа, яка пояснювала кожне завдання.

Справляючись із  заданими перешкодами, які зустрічались на їхньому шляху, діти отримували знання та досвід, як вижити в небезпечних умовах, закріпили правила безпечного поводження у дикій природі.

Під час квесту був спортивний азарт перемоги в обох командах. Під час естафет, справляючись з труднощами, які виникали у виконанні поставлених завдань, діти обох команд зрозуміли, що найцінніший скарб – це дружба та вірні друзі.