четвер, 30 квітня 2020 р.

дидактичні ігри для розумних і кмітливих


Геоборд (математичний планшет) – це багатофункціональна геометрична дошка для конструювання плоских зображень. Геоборд складається з плоского поля і штирів, розташованих на полі рівновіддалено один від одного по горизонталі і вертикалі. Для роботи з геобордом також потрібні гумки – це можуть бути звичайні латексні канцелярські або тонкі кольорові для волосся.
Одягаючи гумку на два штирі, можна отримати пряму лінію, на три – трикутник, на чотири – квадрат. З ліній і фігур можна створювати різні зображення, що просто неможливо не використовувати в іграх і навчанні дітей. Таку дошку я використовую на своїх заняттях з дітьми - як групових, так і індивідуальних.

Обтяжена сенсорна подушка — чудовий засіб, що стане у пригоді, коли необхідно справитися з гіперактивністю, тривожністю, неуважністю, а також допомогти малечі сконцентруватися на навчанні. Часом для того, щоб сконцентруватися на занятті дитині необхідно весь час розхитуватися на стільці, гризти різні предмети, колихати ногами. Насправді дії, що їх прийнято вважати поганою поведінкою, є дуже логічним і обґрунтованим. Коли пропріоцептивна система людини не “на висоті”, такі рухи допомагають мозку оперативно отримувати від тіла важливу інформацію про місце його перебування в просторі. І лише після того, як таким чином встановлено зв'язок між тілом і мозком, дитина здатна зайнятися вирішенням інших завдань, таких як, наприклад, навчанням.В залежності від цілей і потреб її можна використовувати по - різному. Подушка складається з 2 автономних кишеньок, в які вкладено мішечки з обтяжувачами, що їх за потреби можна легко виймати. Кишеньки сконструйовано таким чином, що в них дуже зручно ховати тривожні руки і перебирати пальчиками обтяжувач. Також пальчики дитинки розвиваються, коли плетуть косички, вивчають властивість предметів на дотик.Буде помічною також за таких станів й діагнозів:
-синдром дефіциту уваги і гіперактивність;
-аутизм;-підвищення концентрації, зосередженості та стійкості уваги;
-збільшення тривалості навчальної діяльності і працездатності загалом;
-покращення адаптивних функцій;
-зменшення тривожності, психоемоційної напруги


окремі картки з буквами і відповідними малюнками допоможуть швидше оволодіти знаннями і краще підготуватися до школи. До них додаються цікаві завдання, що полегшують запам'ятовування, навчання перетворюється в веселу і цікаву  гру.