середа, 21 жовтня 2020 р.

Семінар-практикум з проблеми «Використання LEGO -конструювання в освітньому процесі ЗДО»

 Семінар-практикум з проблеми «Використання LEGO - конструювання в освітньому процесі ЗДО»

21 жовтня 2020 року у Вертіївському закладі дошкільної освіти «Колосок» відбувся семінар-практикум з проблеми «Використання LEGO -конструювання в освітньому процесі ЗДО», метою якого було ознайомлення педагогів з програмою розвитку дитини від 2 до 6 років та методичними рекомендаціями «Безмежний світ гри з LEGO» (Рома О.Ю.),  технологією «Шість цеглинок».

В роботі семінару взяли участь 11 педагогів, серед них: вихователі, асистент вихователя, практичний психолог, керівник музичний. Педагоги провели діалог з теми «Конструктори як засіб формування пізнавальної сфери дітей дошкільного віку» та познайомилися з історією конструктора LEGO.

В практичній частині педагогам було запропоновано пограти з конструктором LEGO в різні ігри, щоб розширити межі використання конструктора в роботі з дошкільнятами. Вони придумували ігри з різних видів діяльності, складали характеристику конструктору, на практиці випробували різні ігри з використанням  Конструктора LEGO для дітей різних вікових груп («Розклади за кольором», «Пташки і пташенята», «Весело-сумно», «Незвичайний капелюх», «Таємнича торбинка», «Вгадай, на чому граю», «Створи-домалюй», «Цеглинки з характером», «Відповідаємо цеглинками», «Склади слова», «Склади речення» тощо).

Всі педагоги залишились задоволеними після участі у семінарі, тому що під час його проведення панувала дружня і невимушена атмосфера емоційного комфорту, яка надихнула всіх на практичне упровадження набутих знань.