четвер, 15 жовтня 2020 р.

Місячник безпеки дорожнього руху.

 

У старшій групі «Калинка» вихователі Олена Передня та Валентина Салівон з метою збереження життя та здоров’я дошкільників на вулиці, провели різноманітні виховні, профілактичні заходи як з дітьми так із дорослими згідно плану Місячника безпеки дорожнього руху.

Спостереження за вуличним рухом дало змогу розширити знання дошкільників про види транспорту, особливості його руху, закріпити правила руху пішоходів та автомобілістів. Провели обмін думками «Машини-помічники», під час якого діти висловлювали свої думки про значення транспортних засобів у житті людини.

Цікавою була літературна гра «Відгадай, хто на чому їде?». Вихованці відгадували загадки від казкових героїв. Створили ігрову ситуацію «Водії та пасажири», проблемну ситуацію «Зайчик йде у садок». Провели бесіди «Пішоходи і транспорт», «Безпечно і небезпечно на вулиці». Також, читали та обговорювали літературні твори про вуличний рух, про транспорт, переглянули та обговорили мультфільм про безпеку «Поради тітоньки Сови».

Здійснили пішохідний перехід вулицею Миколаївська, спостерігали за транспортом, рухом пішоходів, велосипедистів по території села.

Діти малювали на тему «Моя поїздка на транспорті», виготовили колаж «Транспорт», закріпили дорожні знаки під час гри «Будь уважним!»