вівторок, 13 жовтня 2020 р.

Місячник дорожнього руху

 14 вересня по 14 жовтня 2020 року у нашому закладі освіти традиційно проводився місячник «Увага! Діти на дорозі!». Головною метою місячника є збереження життя і здоров’я дітей на дорогах. У рамках місячника проходили профілактичні заходи по збереженню життя і здоров’я дітей відповідно до розробленого плану.
Педагогами середньої групи «Веселка», насамперед, була проведена підготовча робота з батьками, це інформація для батьків у Viber чаті та на сайті закладу «Дисципліна доролих на вулиці – запорука безпеки дитини». Батьківський куточок оновлений яскравим інформаційним матеріалом.
Протягом проведення місячника педагоги використовували в роботі різні форми та методи – проводили бесіди, тематичні заняття, вивчали вірші, дидактичні ігри, сюжетно – рольові ігри.
Вихователі ознайомили дітей з розміткою дорожнього руху на території закладу, провели дидактичну гру «Знайди автомобіль за описом», розмальовували картинки-розмальовки із зображенням транспортних засобів, моделювали ситуації «Переходимо вулицю», організовували сюжетно-рольові ігри «Школа дорожньої науки» та «Переведи малюка через дорогу», грали у рухливу гру «Стій! Увага! Йди», також провели узагальнюючу бесіду-тренінг «Озирнись по сторонах!».
Протягом місяця діти середньої групи «Веселка» мали можливість якомога більше дізнатися про правила дорожнього руху: облаштування дороги, дію світлофора, дорожні знаки, значення деяких з них. Під час бесід, розглядання ілюстрацій, читання художніх творів, створення ігрових ситуацій дітям надавалась можливість запам’ятати та вивчити правила безпечних ігор з м’ячем, катання на санчатах, р З оликах, велосипеді поблизу дороги.
Для того, щоб закріплювати знання дітей та формувати навички дисциплінованого пішохода, дуже важливо організовувати розвивальне середовище з безпеки руху. Практичні знання в куточках безпеки руху дали змогу створити умови для відпрацювання правильної поведінки дітей на вулиці, автоматизації навичок дисциплінованого пішохода.
По закінченню місячника педагогами була проведена тематична перевірка знань і спостережень, де діти змогли показати чому вони навчились, що запам’ятали.