субота, 9 березня 2024 р.

Огляд -конкурс читців "Кобзарю! Знов до тебе я приходжу..."

 


В ці березневі дні відзначаємо День народження найславетнішого поета України Т. Г. Шевченка.  По всій країні і за її межами проходять заходи по вшануванню пам’яті Кобзаря. Здобувачі освіти Вертіївського дошкільного навчального закладу  «Колосок» щорічно беруть участь в Шевченківських читаннях і цей рік не став вийнятком.

Вихованці театрального гуртка «Маленький актор» під керівництвом Валентини САЛІВОН взяли активну участь  у огляді-конкурсі читців «Кобзарю! Знов до тебе я приходжу…», із задоволенням декламували поезію великого поета. Ми вдячні поету за такі чудові вірші про нашу Україну, про природу, про славних і мужніх людей українців.

Колись давно в Україні хлопча виростало, хлопчика малого Тарасиком звали. Полюбляв він малювати та вірші складати, тільки батьки не мали змоги його в школу віддати. Підростало те хлоп’я і горя не знало. Та настав враз лихий світанок і батьків не стало. Став тоді малий Тарасик світом мандрувати, і у дяка працювати мудрості вивчати. Ой тяжко ж було у дяка малому хлопчині. Утікав й не оглядався в одній  сорочині. Став тоді малий Тарасик у пана служити і малому Кобзарику стало легше жити. Вчився в пана малювати і пішов навчатись, та не міг юнак Тарасик кріпаком лишатись. Тоді пришли на допомогу його вірні друзі, Тарас святкує перемогу у дружньому крузі. 

Так дитинство й пролетіло, Тарас став дорослим, пройшли роки й посивіло його вже волосся. Та і досі пам’ятаємо хлопчика малого, що з дитинства став писати Кобзареве слово.