неділя, 21 березня 2021 р.

Замітка «Збережемо планету»

                                            Замітка «Збережемо планету»

        Із метою формування навички екологічної культури та відповідального і дбайливого ставлення до природи у Вертіївському дошкільному навчальному закладі «Колосок» Вертіївської сільської ради заплановані та проведені заходи з педагогічним колективом, батьками та вихованцями.

Проведені заходи: консультація «Збережемо планету для дітей або дидактичні ігри із залишкових матеріалів», семінар-практикум «У майбутнє через сталий стиль життя», методичний діалог «Правильне ставлення дошкільників до побутових відходів», педагогічна рада «Реалізація соціально-екологічного проекту «Виховання у дошкільників культури сортування сміття та поводження з відходами», майстер-клас «У нашій родині відсутнє сміття», презентовано сучасні ігри, леп-бук «Майбутнє без сміття».

     Вихованці старших груп під керівництвом  керівника гуртка «Барвисті пальчики» Інни Гасанової підготували роботи для участі в конкурсі на рівні територіальної громади дитячо-юнацької творчості «Безпека в житті – життя в безпеці» в номінації мистецького напряму: малюнок на тему «Збережемо планету від сміття».

      З учасниками освітнього процесу проведено:

- відкрите  інтегроване заняття з пріоритетом пізнавального, екологічного розвитку на тему «Горнися до природи – не матимеш в житті пригоди»,

- презентовано проект «Подорож  у місто майстрів» з оригінальною назвою «Всеуміле», де вихованці мали змогу познайомитися з техніками виконання сучасних виробів з покидькового матеріалу, з паперу, картону. Діти створювали власні твори з різного матеріалу (пластиліну, картонних коробочок,  картону, кольорового паперу, серветок тощо), оздоблювали їх малюнками,  разом вигадували способи презентації своїх творчих робіт.

       Виготовлено «Екологічний порадник для дошкільнят», який планується представити вихованцям інших груп як екологічну підказка.

       Проведено конкурс-дефіле  «Театральний костюм з покидькового матеріалу»  з метою формування екологічної культури дошкільників. Усі бажаючі батьки та діти підготували костюми для виступу. Для своїх творів використовували папір, картон, газети, одноразові пластикові пакети, пластикові пляшки, фатін,  фольгу, одноразові серветки, поліпропіленову піну.

   Вертіївський дошкільний навчальний заклад «Колосок» за рахунок спонсорських коштів у листопаді 2020 придбав контейнери для збору твердих паперових, пластикових, скляних відходів та гальванічних елементів живлення (у тому числі комплекти наклейок з написом правильного сортування для кожного окремого виду сміття). Поділ  побутових відходів в закладі дошкільної освіти – спільна діяльність з педагогами та батьками, яка дає можливість допомогти формуванню у дітей обдуманого, правильного відношення до навколишнього середовища, викликає бажання самостійно сортувати сміття.

Зібрані паперові, пластикові, скляні відходи та гальванічні елементи живлення здаються ПП «Куриленко». Кошти використовуються на потреби закладу.