четвер, 16 березня 2023 р.

Волонтерська робота "бджілок-працівниць" ЗДО

   


 Волонтерською діяльністю Вертіївський дошкільний заклад  «Колосок» почав займатися влітку 2022 року. Спочатку працівники закладу пекли пиріжки, булочки, плюшки та займалися плетінням маскувальних сіток для ЗСУ. У вересні 2022 року від «Кухарської зграї вовченят»  м. Ніжина, в особі Сергія Волкова та Наталії Забіли,  надійшла пропозиція виготовляти солодкі пакунки для Збройних Сил України. Продукцію постачали небайдужі українці з різних куточків Чернігівської області: сіл Вертіївки, Великої Дороги, Виблі, смт. Куликівки, м. Ніжина та жителів інших населених пунктів Сіверщини. Перед працівниками Вертіївського ДНЗ «Колосок» постали завдання – сушити яблучні та гарбузові чіпси, яблука та груші, лущити волоські горіхи, насіння гарбуза та соняху, виготовляти пастилу.

Продукція привозилася майже кожного дня. Надходили тони яблук та груш, мішки насіння, горіхів тощо. За сприянням сільського голови Федора Лозяна, який дозволив почергово відкликати з простою працівників закладу дошкільної освіти для продовження волонтерської діяльності позмінно, продовжували діяльність із переробки продукції. Небайдужими людьми придбана велика професійна сушка для сушіння пастили та побутова сушка для сушіння яблучних та гарбузових чіпсів. Для користування жителями Вертіївки надано ще 3 додаткові побутові сушки. Це дало можливість у рази більше виготовляти продукції. За сприянням ТОВ «Ніжин Агро» в особі директора  Івана Кобижчі до новорічних та різдвяних свят працівниками ЗДО було перероблено 200 кг м’яса та 50 кг сала для виготовлення домашніх ковбас для ЗСУ, які призвані на службу із Вертіївської ТГ та Чернігівщини. Передано овочеві салати із буряка та моркви по-корейськи,  квашену капусту. З нового 2023 року надійшла пропозиція від Сергія Волкова та Наталії Забіли пакувати солоні хлібні сухарі з приправами для ЗСУ. На сьогоднішній день «бджілками-трудівницями» напаковано 14100 шт. солодких та 13316 шт. солоних пакунків. Із березня 2023 року від волонтерської організації «Кухарська зграя вовченят» надійшла пропозиція виготовляти буряк по-корейськи для хлопців на передову. Надійшла пропозиція виготовити смачні м’ясні смаколики  для захисників нашої громади до великодніх свят від директора ТОВ «Ніжин Агро» Івана Кобижчі.

За цей час колектив «бджілок-трудівниць» Вертіївського ДНЗ «Колосок» нікому та в нічому не відмовив. Ми завжди раді прийти на допомогу кожному.

Працюємо за девізом:

«Єднаймося у радості й біді,

Єднаймося в одній дружній родині.

Нас зробить єдність сильними тоді,

Коли в серцях буде любов до Батьківщини»