вівторок, 19 жовтня 2021 р.

Виставка-конкурс композицій букетів з осінніх квітів "Осінні квіти в них своя чарівність"

 

Відповідно до плану роботи закладу дошкільної освіти на 2021/2022 н. р., наказу по закладу від 30.09.2021 №204 «Про проведення виставки-конкурсу композицій букетів з осінніх квітів «Осінні квіти в них своя чарівність» в закладі дошкільної освіти» з 01 жовтня по 13 жовтня 2021 р. відбулося справжнє свято краси і фантазії, виставка-конкурс композицій букетів з осінніх квітів «Осінні квіти, в них своя чарівність»,  з метою розвитку творчої ініціативи, уяви, фантазії батьків і дітей, формування практичних умінь та навичок по виготовленню букетів і композицій.

Тема виставки була присвячена прекрасній порі року – чарівній осені. Жодна інша пора року не радує око таким багатством кольорів та відтінків, хоч кожна по-своєму красива. Осінь недарма називають золотою – особливо в жовтні, коли листя на деревах стають усіх можливих кольорів – лимонно-жовті, жовтогарячі, золоті, червоні та насичено-багрові. 

 Проведення конкурсу передбачало:

·          оформлення виставки квітів,

·          композицій,

·          панно з природних матеріалів,

·          букети та ікебани

·          малюнки.

Умови конкурсу були наступні:

1. Естетичність оформлення.

2. Майстерність (вироби мають бути виконані власноруч).

3. Оригінальність представлення композиції.

Всі групи закладу дошкільної освіти взяли активну участь у виставці, проявили свої творчі здібності та талант.

Педагоги та батьки вихованців творчо підійшли до такого заходу, створили оригінальні композиції і букети із осінніх квітів. Це були композиції з квітів і овочів, листя та гілок. Небачені квіти з листочків клена, які перетворилися на чудові троянди, оберіг із осінніх квітів, оригінальні ікебани.

Крім осінніх квітів використовували різні природні матеріали, овочі, плоди дерев та кущів,  вміло вплітаючи їх у створену композицію. Всі композиції мали креативні і красномовні назви. Вражаючи своєю натуральністю сюжетні композиції дивували всіх. Виставка не залишила байдужим нікого. Всі залишились задоволеними.

 Цікавими були вироби «Мамине серце – любов’ю сповнене горить», «Їжак до свят пошив халат», «Ці квіти – символ нашого села! Щоліта квітнуть! І яскраво сяють!.», «Мільйон думок», «Пан господар городу думу гадає, як врожай щедрий він позбирає», «Пані господиня городу», «Дарунки осені», «Осінній годинник», «Наша рідна ти країна – калинова Україна», «Осінній пейзаж» – все це зобразили учасники виставки  у своїх роботах.

Скільки праці та творчості було докладено у кожен букет. У композиціях прозвучали почуття патріотизму і гордості за свою державу, за свій народ!

Кожна робота заслуговує уваги, в яку було  вкладено частинку своєї душі, вміння, власне бачення прекрасного. Композиції зігрівали душу присутніх своєю красою, вишуканістю, оригінальністю і членам журі було нелегко визначити переможців.

Були відзначені  всі композиції у різних номінаціях, зокрема, за креативність, найкраще втілення ідеї конкурсу, оригінальність та нестандартний підхід, естетичний смак, яскравість вирішення теми, розмаїття експозиції тощо. Всі учасники виставки були нагороджені грамотами, а переможці виставки І, ІІ та ІІІ місць дитячими подарунками

Згідно затвердженого наказом положення від 30.09.2021 №204 Положення про проведення виставки-конкурсу композицій букетів з осінніх квітів «Осінні квіти в них своя чарівність» в закладі дошкільної освіти, склад журі  підвів підсумки виставки-конкурсу та визначив її переможців за кращі роботи в номінаціях, які набрали найбільшу кількість голосів:

І місце: робота родини Цехмистренко Вікторії, вихованки молодшої групи «Веселка» в номінації «Краща квіткова композиція», назва роботи  «Гриб боровик у лісі зростав…».

ІІ місце: робота родини Проценко Софії, вихованки групи раннього віку «Зернятко» в номінації «Краща квіткова композиція», назва роботи  «Наша рідна ти країна – калинова Україна», робота родини Лихошапко Софії, вихованки групи раннього віку «Зернятко» в номінації «Краща квіткова композиція», назва роботи «Осінь в гості завітала».

ІІІ місце: робота родини Реви Поліни, вихованки молодшої групи «Веселка»

в номінації «Краща квіткова композиція», назва роботи  «Яскрава, барвиста, наша осінь золотиста. Радує нас квітами Сонечком зігрітими!»; робота родини Власенко Карини, вихованки старшої групи «Дзвіночок» в номінації «Краща квіткова композиція» назва роботи  «Осінні квіти- справжня дивина,
Такі чарівні, гарні і тендітні…»
; робота родини Горбачевської Вероніки, вихованки молодшої групи «Веселка» в номінації «Краща овочева композиція» назва роботи «Пані господиня городу».