четвер, 26 серпня 2021 р.

День Незалежності в ДНЗ "Колосок"

День Незалежності в ДНЗ "Колосок"


З Днем народження, рідна країно!

Наша рідна Україна святкує 30-у  річницю незалежності. Цей день особливий для кожного з нас, а особливо для юних громадян молодої держави. У Вертіївському дошкільному навчальному закладі «Колосок» відбулися урочистості з нагоди Дня Прапора та Дня Незалежності України. Формування  громадянської позиції починається з виховання любові, поваги до рідного краю, до села, де ти народився та живеш.

       З нагоди свята у групі раннього віку «Зернятко» вихователь Світлана Бесараб провела з дітлахами бесіду на тему «Українка я маленька». Дошкільнята ознайомилися з символами української держави,   виготовили аплікацію «Хустинка» та прослухали вірш А. Німенко «Сонячний дім». Для батьків вихованців підготовлено консультацію з теми «Виховуємо маленьких українців».

У групі раннього віку «Пізнайки» вихователь Ірина Назаренко провела тематичну екскурсію до краєзнавчого куточка, де діти ознайомилися із побутом наших предків – вони розглянули старовинну хатинку, коника з возом. На занятті з аплікації здобувачі освіти переглянули відеоматеріал про український віночок, почули розповідь про значення кожної квітки, а потім створили власні віночки, самостійно підбираючи квіти за кольорами та викладаючи їх у композицію.

Малята молодшої групи «Веселка» та вихователь Валентина Салівон розповіла дітям про нашу державу, продемонструвала карту України. На занятті з аплікації діти вчилися самостійно прикрашати віночки квітами, а потім демонстрували свою творчість.

Вихователі Олена Салата та Алла Андрушко з вихованцями середньої  групи «Калинка» провели бесіду «Тепло долонь і розуму я Україні милій віддаю», ознайомили дітей із символами та традиціями нашого  народу. Свою любов до України та рідного краю діти відтворили на яскравих малюнках.

Вихованці разом з вихователями підготували та провели музичну  розвагу «День народження держави». Вірші, пісні, таночки, народні ігри присвятили рідній Україні та побажали їй наснаги, мужності і віри в те, що вона буде лише процвітати.

Під час святкувань разом із вихователем Анастасією Журавською та асистентом вихователя Юлією Топчій діти презентували колективний флешмоб із емблемами «Відзначення 30-ї річниці Незалежності України»  під гаслом:

 «Мир на землі – це затишок і тиша,

Це сміх дитячий і душі політ…».

Різнобарвності та святковості заходу додала пісня «Самоцвітами веселка».

Дидактичні ігри «Символи в українських оберегах», «Що було у козаків?»,  година українознавства «Прапор нашої Вкраїни має колір жовто-синій» сприяли розширенню кругозору дітей, розвитку навичок з малювання – кожен виготовив синьо-жовтий  прапорець.

Усі учасники  отримали заряд позитивних емоцій, кожен відчув себе справжнім артистом, українським козаком - патріотом своєї держави.

З Днем народження, рідна країно!
Ми зібрались тебе привітати -
У віршах, у піснях, у таночках
Про всю вроду твою розказати!

 

Хай знає світ про чарівну країну,

Де синєє небо та жовті поля.

Хай квітує у щасті уся Україна!

Найкраща, безцінна, любима земля!

 

 

Директор    Я. ПРОЦЕНКО


День Незалежності в групі раннього віку "Зернятко"









День Незалежності в групі раннього віку "Пізнайки"




День Незалежності в середній групі "Калинка"






Старша група "Дзвіночок"