середа, 30 вересня 2020 р.

Консультація для батьків «Як допомогти дитині знайти друзів»

 

Консультація для батьків

«Як допомогти дитині знайти друзів»

Мати друзів – це не лише задоволення, але й необхідність у житті дитини. Адже саме дружба допомагає малюкам удосконалити спілкування, співпереживання, вирішення проблем та навіть розвиває творчість. Психологи стверджують, що друзі допомагають дітям навчитися ладити з іншими та взаємодіяти з світом.

А ваша дитина має проблеми із пошуком друзів? Ви можете допомогти малечі відчувати себе впевненіше з дітьми за допомогою простих порад. Бар'єром для деяких дітей у розвитку дружніх стосунків може стати сором'язливість, але батьки можуть допомогти дитині подолати її. Для цього потрібно навчити малечу навичкам, які допоможуть їй стати впевненішим та відкритішим.

Як виховати соціальні навички

       Практикуйте привітання

Заохочуйте дитину вітатися з кимось новим і питати його ім’я. Ваша дитина може практикувати привітання з членами сім’ї та друзями родини, поки їй не стане комфортніше знайомитися з кимось новим.

       Почніть з маленьких кроків

Почніть з того, щоб поступово піддавати свою дитину соціальним ситуаціям. Ви можете пропустити якусь вечірку на іменини з двома десятками дітей і замість цього влаштувати своєму чаду коротку прогулянку до магазину, до прикладу, із сусідкою та її дочкою.

       Розіграйте ситуації вдома

Сором'язливі діти відчувають себе комфортніше у власному будинку, тому влаштовуйте ситуації вдома та організовуйте діяльність, яка потребує меншої кількості розмов та більшої участі. Так, ваша дитина не буде завалена новим середовищем, працюючи над своєю соромязливістю.